”Tästä kävelytapahtumasta tehdään perinne”

Pekka Törmänen tuli haastaneeksi muun UkkoSetin porukan kymmenen kilometrin metsäkävelylle syyskuussa. Taisi kaivata lisämotivaatiota, koska haastoi mukaan myös yhteistyökumppanit muurausalan tekijän TakkaSetin, rakennustuotteiden toimittajan BestLevelin ja tilitoimisto Balancon.

Kun porukka oli koossa, tuli mieleen, että kävelytapahtumaan voisi liittää vielä jotain. Se jokin oli jo ollut mielessäkin: auttaa köyhän maan lasta parempaan elämään. World Vision –järjestö parantaa lasten tulevaisuutta kehittämällä kyläyhteisöjä kokonaisuuksina. Lapsille tarjotaan koulutusta, perheille puhdasta vettä ja käymälöitä, maanviljelyä ja muita toimeentulokeinoja kehitetään. Varat kootaan kummilapsiavustusten muodossa. Juuri ennen kävelytapahtumaa UkkoSet sai tiedon kummilapsestaan. Hän on 5-vuotias You. Kaikki Nuuksiossa kävelleet maksoivat osallistumisestaan Youn tukemiseksi, ja Balancon maksoi etänä. Rahaa kertyi yli tavoitteen ja niinpä voitiin heti sitoutua toisenkin kummilapsen avustamiseen. Hän on on 6-vuotias Sreynam-tyttö. UkkoSetissa aiotaan pitää yhteyttä kummilapsiin.

”Tästä kävelytapahtumasta tehdään perinne. Osallistujat haastavat omia yhteistyökumppaneitaan ja voidaan tukea yhä suurempaa kummilapsijoukkoa”, suunnittelee Pekka.

UkkoSet yhteistyökumppaneineen ovat tottuneita eränkävijöitä. Lapissa käydään kalareissuilla vuosittain. Tällä kävelyllä paistettiin makkarat, juotiin nokipannukahvit, muisteltiin kalansaaliita, setvittiin jalkapallotuloksia. Puhuttiin Kambodzan olosuhteista. UkkoSetille – ja yhteistyökumppaneille – on tuttua, että yhteishenki näkyy lopputuloksessa. UkkoSet kiittää mukana olleita ja toivottaa tervetulleeksi ensi vuoden kävelylle!