Pekka ja Siru Hintikan koti Espoossa
110m2
+ piharakennus, jossa on autokatos, varasto ja monitoimitila
rakennusaika
10/2016 – 05/2017

Kauniin pergolan puut on paikalla sahattu oikean mittaisiksi.

”JOS SEN VALITSETTE NIIN EI TARVITSE PETTYÄ”

Halusimme muuttaa, koska nykyinen työpaikkani on Helsingissä ja kulkeminen Oulun ja Helsingin väliä oli aika rasittavaa perheelle. Epäröimme kerrostaloasunnon oston ja omakotitalon rakentamisen välillä, ja lopulta päätimme, että kyllä me vielä rakennamme juuri itsellemme sopivan kokoisen ja näköisen talon. Onnistuimme saamaan hyvän tontin Espoosta. Kun tontti ja piirustukset olivat valmiit, piti hakea rakentaja. Emme tunteneet pääkaupunkiseudun rakennusalan toimijoita, mutta arkkitehtimme suositteli ottamaan UkkoSet mukaan tarjouskilpailuun parin ison toimijan rinnalle.

Jo ensimmäisellä tapaamisella Pekka Törmäsen kanssa luottamus heräsi. Hän lupasi, että UkkoSet rakentaa juuri suunnitellulla tavalla, eikä kaupitellut heikompia korvaavia ratkaisuja. Se tuntui hyvältä. Kysyin muiltakin kokemuksia UkkoSetista. Eräs sanoi, että jos sen valitsette, niin ei tarvitse pettyä. Oikeassa oli.

Luottamuksen ilmapiiri on tässä rakennustyössä säilynyt koko ajan, ja se on ollut tärkeää kun itse olemme asuneet Oulussa. Jompikumpi Törmäsen veljeksistä on ollut aina tavoitettavissa, ja asiat ovat hoituneet mutkattomasti. Olen toki käynyt rakennuksella, ja tietynlainen ihailu on kasvanut tekijöitä kohtaan. Jeren ja Joonan yhteispeli esimerkiksi on niin saumatonta, että sitä on ilo katsella: yksi heittää kattohuoparullaa ja toinen ottaa sen kiinni, eikä siinä sanaa tarvitse vaihtaa. Paitsi hauskan näköistä, se on tehokasta työskentelyä. Ja aina työmaalla on iloinen fiilis. Olen nähnyt kotiamme rakennettavan myrskyssä ja rankkasateessa, ja peltikattoa asennettavan -30 C pakkasella, mutta yhtään valituksen sanaa ei ole kuulunut. Eikä siitäkään, kun vaimoni Siru halusi muuttaa liukuoven tyyppiä juuri kun se oli saatu paikoilleen.

Kotimme valmistui aikataulussa. UkkoSetin laskutus on täsmällistä, ja työkin on tarkkaa, viimeistelyä myöten. En ole koskaan nähnyt niin huolella rakennettua pergolaa, kuin meillä nyt on – se oikeastaan kruunaa koko talon. Ja kun kiipesin kerran yläpohjaa silmäilemään, yllätyin, miten siistiltä sielläkin näytti. Sanoivat, että rakentavat meille parasta taloa, ja sellainen siitä on tullut.

Pekka Hintikka, IT- ja kehitysjohtaja